Κυρίτσης Γιάννης


 

Ο Γιάννης Κυρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο, σπούδασε Μαθηματικά τα οποία και διδάσκει σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Επίκουρος Καθηγητής της Οικονομικής του Περιβάλλοντος με έμφαση στα Μαθηματικά Υποδείγματα, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης δίδαξε για μια τετραετία, ως επισκέπτης, Μαθηματικά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είναι πτυχιούχος: του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του Μεταπτυχιακού Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Πληροφορικής στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.


          Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τα στοχαστικά μοντέλα στη μελέτη του Περιβάλλοντος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Περιβάλλον, την Οικονομία και τα Μαθηματικά τους Υποδείγματα. Ειδικότερο ενδιαφέρον του αποτελεί η μοντελοποίηση της διαχείρισης του περιβάλλοντος, με πεδίο αναφοράς τις προστατευόμενες περιοχές.

Αγάπησε τον Όλυμπο και έγραψε πολλά κείμενα σε ότι αφορά το μύθο και την ιστορία του βουνού, μα κυρίως την επίδρασή του στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής οντότητας

Πριν 10 χρόνια, ύστερα από πολυετή αναζήτηση, έφερε από τη Γενεύη αρχειακό υλικό και φωτογραφίες από την πρώτη ανάβαση στο βουνό από δύο φιλέλληνες Ελβετούς και το Λιτοχωρίτη οδηγό τους. Μέρος του υλικού αυτού αποτελεί και το κύριο περιεχόμενο της (αποψινής μας) εκδήλωσης.

Βασικό Μενού

9ο Αντάμωμα 1ο μέρος

9ο Αντάμωμα 2ο μέρος

9ο Αντάμωμα 3ο μέρος

Tο Θεσσαλικό Θέατρο στην Καρυά

Και η Θεατρική ομάδα νέων του Συλλόγου:

Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Συλλόγου Καρυωτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» στον τομέα του πολιτισμού από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του ήταν η επιτυχία να ανεβαίνει σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Καρυά και να δίνει παραστάσεις για τους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες, στις πλατείες του χωριού,

Περισσότερα...

Προτάσεις προγραμματισμού εκδηλώσεων 2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δραστηριοτήτων & Εκδηλώσεων για κάθε Έτος στην Καρυά και τη Λάρισα από τους Συλλόγους ΜΕΣΚ «ΟΛΥΜΠΟΣ» και «ΖΕΥΣ» και την Τοπική Κοινότητα.

           Θέλοντας να βοηθήσουμε να αλλάξουν κάπως οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και επισκεπτών του χωριού μας, ύστερα από πολλή σκέψη προτείνουμε στα Δ. Σ. του ΜΕΣΚ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» Καρυάς,

Περισσότερα...