Αγαπητοί συμπατριώτες μας και αγαπητές συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Καρυάς και του Ολύμπου, όπου γης

Καλημέρα σας, θερμούς χαιρετισμούς και πολλές ευχές για καλή υγεία, ατομική και οικογενειακή και κάθε ευτυχία, χαρά και προκοπή από τη μικρή, όμορφη και πολύ αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καρυά Ολύμπου.

Με το προλογικό αυτό κείμενο θέλουμε να σας γνωρίσουμε, πώς οδηγηθήκαμε στην απόφαση να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα αυτή και πώς φτάσαμε στο σημείο να την ανεβάσουμε στο διαδίκτυο και να τη θέσουμε ενώπιό σας.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, ύστερα από μια ιδέα- πρόταση του

συμπατριώτη μας στη Λάρισα κ. Σερλέτη Γιώργου του Δημητρίου, που με ιδιαίτερη θέρμη και πολύ ζήλο συζητούσε με τις παρέες του κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού και μας παρουσίασε διεξοδικά στην πρώτη μας συνάντηση- σύσκεψη την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 και ώρα 11.30 π. μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Χωριού μας.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαμε 15 άτομα κάτοικοι της Καρυάς, τους Αμπελώνα, της Λάρισας, της Χαλκίδας και της Αθήνας, που βρεθήκαμε τη μέρα εκείνη στο χωριό. Όλοι ακούσαμε με προσοχή και ενδιαφέρον την εμπεριστατωμένη και πολύ καλά τεκμηριωμένη πρόταση του κ. Σερλέτη και ύστερα από διαλογική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο καθένας παρουσίασε τις απόψεις του και έθεσε τους προβληματισμούς του, ομόφωνα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση μιας ιστοσελίδας (site) στο διαδίκτυο (internet) για την Καρυά Ολύμπου, όπως και πολλοί άλλοι έχουν κάνει για τα χωριά τους.

Από το σημείο όμως, που παίρνεται μια απόφαση μέχρι του σημείου αυτή να γίνει πράξη, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει τεράστια απόσταση και είναι μεγάλος ο κίνδυνος, από αδιαφορία ή άστοχους χειρισμούς, να ατονήσει και να σβήσει, αν η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Όμως, με την απόφαση αυτή βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Κάναμε το πρώτο βήμα. Έγινε η μεγάλη αρχή. Και, επειδή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», σύμφωνα με τη γνωστή ρήση των αρχαίων προγόνων μας, όσοι συμμετείχαμε στη σύσκεψη εκείνη φύγαμε αποφασισμένοι να μην αδρανήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε στο επόμενο διάστημα να κάνουμε και το άλλο μισό της διαδρομής και η ιστοσελίδα της Καρυάς Ολύμπου να γίνει μέχρι το Καλοκαίρι του 2014 πραγματικότητα.

Ακολούθησαν και άλλες συσκέψεις στον Αμπελώνα και στη Λάρισα. Ορίστηκαν οι απαραίτητες επιτροπές, που επιφορτίστηκαν με την ευθύνη για το στήσιμο και τη διαχείριση της ιστοσελίδας αυτής. Ζητήθηκε και πρόσφερε αμέσως τη συνδρομή του ο συμπατριώτης μας στην Αθήνα κ. Καρακώστας Δήμος του Ιωάννου με γνώση και εμπειρία για το άνοιγμα και το στήσιμο μιας όμορφης και ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας. Προτάθηκε και ανταποκρίθηκαν και πολλοί άλλοι να βοηθήσουν εθελοντικά στη συγκέντρωση, ταξινόμηση και καταγραφή του υλικού.

Έτσι με τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων αυτών είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέτουμε σήμερα σε χρήση όλων των Καρυωτών όπου γης και των φίλων της Καρυάς και του Ολύμπου την ιστοσελίδα (site) «ΚΑΡΥΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, ένας τόπος κι ένας κόσμος, που αξίζει να τον επισκεφθείτε και να τον γνωρίσετε».

Από τον τρόπο που θα την υποδεχθείτε όλοι και από τον αριθμό των επισκεπτών, που σε καθημερινό επίπεδο θα έχει αυτή η ιστοσελίδα – ιστότοπος (site), θα φανεί, αν και κατά πόσο ήταν σωστή η απόφασή μας να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα αυτή για τη μικρή, όμορφη και αγαπημένη ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καρυά Ολύμπου.

Περιττό να τονίσουμε, ότι, όσοι συμμετέχουμε στις ως τώρα συσκέψεις, δεν είμαστε αρκετοί. Επιδίωξή μας είναι στις επόμενες, που θα γίνουν στο μέλλον, να πάρετε μέρος και άλλοι, που με οποιοδήποτε τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε. Θέλουμε την προσωπική παρουσία, την ενεργή συμμετοχή, τη βοήθεια, τη συνεργασία και την εθελοντική προσφορά και δράση του κάθε Καρυώτη και φίλου της Καρυάς. Μόνο αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας θα προκύψει κάτι σωστό και αξιόλογο για το χωριό μας. Πάντως εμείς, είμαστε στη διάθεσή σας να ακούσουμε τις ιδέες και προτάσεις σας και να δεχτούμε την καλόπιστη κριτική σας, ώστε και με τη δική σας συνδρομή η ιστοσελίδα της Καρυάς Ολύμπου να γίνεται συνεχώς καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα.

Υστερόγραφο:

Για την ιστορία κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι στην πρώτη, την ιδρυτική, συνάντησή μας το καλοκαίρι στην Καρυά πήραν μέρος κατά αλφαβητική σειρά οι:

Δάσσιος Δήμος Βασιλείου, Ιερέας Δραχαλίβας Ιωάννης Αθανασίου, Καβαρατζής Γιώργος Κων/νου, Καραγκόγκος Αντώνης Πέτρου, Καραζιάκος Νίκος Αθανασίου, Λέφας Ιωάννης, Λιόβας Κώστας Γεωργίου, Νταμάγκας Αποστόλης Γεωργίου, Παπαϊωάννου Απόστολος Ιωάννου, Πατσιατζής Λευτέρης Δημητρίου, Ρόκκος Γρηγόρης Ιωάννου, Σερλέτης Γιώργος Δημητρίου, Χάμος Γιώργος Μιχαήλ, Χατζής Γιώργος Χρήστου, και Χατζής Νίκος Χρήστου.

Στις μετέπειτα συναντήσεις μας στον Αμπελώνα και στη Λάρισα συμμετέχουν κατά κανόνα οι:

Δάσσιος Δήμος Βασιλείου, Ζυγούρης Δημήτρης Αθανασίου, Καραζιάκος Νίκος Αθανασίου, Κωτούλα Αντιγόνη Ευαγγέλου, Παπαϊωάννου Απόστολος Ιωάννου, Ρόκκος Γρηγόρης Ιωάννου, Σαμαράς Γιώργος Χρήστου, Σερλέτης Γιώργος Δημητρίου και Τσιρώνη Μαίρη Δημητρίου.

Μέχρι τώρα δήλωσαν ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν για την καλύτερη πορεία του εγχειρήματος και οι:

Αρζάνας Νίκος Κων/νου, Βαγενάς Μιχάλης Ελευθερίου, Γκούθα Βίκυ Δημητρίου, Γκούθας Δημήτριος Ευθυμίου, Ζυγούρης Χρήστος Νικολάου, Κακάλης Ελευθέριος Νικολάου, Καρακώστας Δήμος Ιωάννου, Παπαϊωάννου Νίκος Ελευθερίου και Πολυγένης Δημήτριος Πέτρου από τη μακρινή Αυστραλία.

Όσοι άλλοι επιθυμείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και με τις ιδέες, γνώμες, προτάσεις, κρίσεις και υποδείξεις σας θέλετε να συμβάλλετε στην καλύτερη διαμόρφωση και στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας, που τώρα στήνεται για την ΚΑΡΥΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, μπορείτε να μας στέλνετε τα κείμενά σας στην παρακάτω, κοινή για όλους, ηλεκτρονική διεύθυνση- Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελπίζουμε και περιμένουμε τη βοήθεια και την εθελοντική συμμετοχή όλων σας

(Επιμέλεια σελίδας: Απόστολος Ι. Παπαϊωάννου

Συνταξιούχος Δάσκαλος, Αμπελώνας)


Βασικό Μενού

Η γνώμη σας είναι πάντα σημαντική

Καρυά Ολύμπου - Το όμορφο χωριό μας...